Yrityksen tilinpäätös – sitä tehtailtiin koko alkuvuosi - Suomen PK-Luotto
020 765 9780 hakemus@pk-luotto.fi
Yrityksen_Tilinpäätös Kirjoittaja: Jani

Yrityksen tilinpäätös – sitä tehtailtiin koko alkuvuosi

Yrityksen tilinpäätös on juttu mikä jokaisen yrittäjän pitää jossain vaiheessa miettiä, sitä ei tietenkään tarvitse tehdä ite jos ei välttämättä halua mut siis yrittäjän pitää ainakin tietää että se pitää todellakin tehdä. Ite pääsin tekemään sitä heti tossa alkuvuodesta sillä onhan meidän firma jo kerenny olemaan aikansa tossa.

 

Yrityksen tilinpäätös – mikä se on?

Yrityksen tilinpäätös on paperi missä käytännössä tsekataan miten yrityksellä menee ja onko se tehnyt tulosta. Käytännössä tsekataan yrityksen tulot ja menot ja miten ne on muodostuneet eli mihin rahat on menneet ja mistä ne on tulleet. Tilinpäätös pitää tehdä neljän kuukauden kuluessa siitä kun se tilikausi on loppunu.

Tilinpäätös sisältää tuloslaskelman, taseen, liitetiedot ja toimintakertomuksen. Eli noi kaikki pitää duunata kuntoon ja sit jos on iso firma ni sit pitää tehdä muitakin juttuja, mut se on sit sen ajan murhe. Mut kannattaa vähän ottaa selvää mitä noi neljä jutta on. Ja tietty jos on kirjanpitäjä ja tilitoimisto joka tekee noi sulle niin niiltä kannattaa kysellä et miten noi menee. Kun kyl jokaisen yrittäjän pitäisi jotain tajuta noista hommista. Et miten se tilinpäätös nyt sit menee.

 

Koska se pitää tehdä?

Yrityksen tilinpäätös tehdään 12 kuukauden välein yritykselle. Usein aikaväli on kalenterivuosi mut sen ei tietenkään tarvii olla eli tilikausi voi olla esimerkiksi vaikkapa kesäkuusta kesäkuuhun. Eli siis 12 kuukautta mutta se voi olla mistä kuusta alkaen vain.

Firman alkuvaiheessa tilinpäätöstä ei tarvii tehdä sen 12 kuukauden jälkeen vaan sitä voi vähän joustaa et pääsee siihen niin sanotusti oikeeseen rytmiin. Eli sitä voi lyhentää tai pidentää mut enintään se on 18 kuukautta. Mut me päädyttiin tekee se jo hyvissä ajoin kun haluttiin tosiaan se ihan normi 12 kuukautta eli kalenteri vuos meille.

Tilinpäätös on siis tärkee homma yrittäjille ja kannattaa olla hereillä sen kanssa jo firman perustamisvaiheessa. Ettei tuu sit myöhemmin ylläreitä. Ja tosiaan ton homman voi ulkoistaa niin sitä ei todellakaan tarvii ite alkaa opettelee!

 

#Yrityslaina #Yrittäjä #Tilinpäätös #Tuloslaskelma #Tase #Yrittäjyys #PKLuotto #SuomenPKLuotto

 Jani pienyrittäjyys pk-yritys yrittäjyys

Näytä kirjoittajan Jani kaikki blogikirjoitukset