Yrityksen rahoitussuunnitelma - Suomen PK-Luotto
020 765 9780 hakemus@pk-luotto.fi
Yrityksen rahoitussuunnitelma Kirjoittaja: Pertti

Yrityksen rahoitussuunnitelma

Yritystoiminnan alussa kaikki lähtee liikkeelle liiketoimintasuunnitelmasta. Liiketoimintasuunnitelman lisäksi kuitenkin yksi tärkeimmistä suunnitelmista, joita tulee tehdä, on yrityksen rahoitussuunnitelma. Se on suotavaa tehdä samaan aikaan liiketoimintasuunnitelman kanssa.

Ennen yritystoiminnan aloittamista on pakko suunnitella rahoitus hyvinkin tarkkaan ja miettiä kaikki mahdolliset kuluerät. Aina menee nimittäin jonkin aikaa, että yritys alkaa pyöriä tulorahoituksella. Rahoitussuunnitelmassa tehtäessä pitää miettiä mm. se, paljonko rahaa ylipäätään tarvitaan, mistä sitä voi hankkia, paljonko sen hankkiminen maksaa (lainan korot) ja millainen oman ja vieraan pääoman suhde halutaan.

 

Yrityksen rahoitussuunnitelma – mieti vastaus ainakin näihin

Aluksi tulee miettiä ainakin vuoden ajan se, että yritystoiminnan kannalta välttämättömät asiat saa hankittua (koneet, kalusto, liiketila), ja lisäksi tulee huomioida käyttöpääoma. Kaiken yritystoimintaan liittyvien kulujen lisäksi on muistettava myös se, että itsekin on elettävä ensimmäinen vuosi jollain, ja se pitää huomioida rahoitussuunnitelmassa. Kasvuyrityksen on suotavaa suunnitella rahoitus jo 2-3 vuodeksi eteenpäin.

Lisäksi rahoitussuunnitelmassa tulee arvioida se, missä vaiheessa yritys voi alkaa pyöriä tulorahoituksella. Tämä riippuu hyvinkin paljon myös toimialasta.

Ensiksi tulee miettiä sitä, onko omia säästöjä käytettävissä ja kuinka paljon. Suurin osa kuitenkin tarvitsee myös muuta rahoitusta, eli vierasta pääomaa kuten lainaa. Lainaan tarvitaan lisäksi usein vakuutta. Yritystoimintaan on lisäksi mahdollista saada erilaisia avustuksia ja apurahoja riippuen liiketoiminnan luonteesta.

 

PK-Luotto auttaa 1.000 – 10.000 euron lainassa

Vierasta pääomaa voi hankkia esimerkiksi pankista, Finnverasta tai muista rahoituslaitoksista. Yksi vaihtoehto yrityslainan hankkimiseen on Suomen PK-Luotto, joka tarjoaa pk-yrityksille lainaa ilman reaalivakuuksia. Voit ottaa PK-Luottoa esimerkiksi ensimmäisen vuoden hankintoja varten. PK-Luottoa saa 1- 12 kuukauden maksuajalla, ja se suoritetaan kertamaksuna pk-yrityksen tilille. PK-Luotto ei sisällä piilokuluja tai muutoksia maksutaulukkoon.

 

Suunnittelu kannattaa aina – älä unohda sitä

Oli kyseessä mikä tahansa yritystoimintaan liittyvä asia, suunnittelu kannattaa aina. Erityisen tärkeää se on rahoitusasioissa. Yönsä pystyy nukkumaan hyvin, kun yrityksen talous on suunniteltu ja turvattu alkuajalle. Kun rahoitus on kunnossa, voi keskittyä niihin oleellisiin asioihin: oman yrityksen toiminnan suunnitteluun ja lopulta toteutukseen. Tsemppiä suunnitteluun!

 

#Yrityslaina #Yrittäjä #YrityksenRahoitussuunnitelma #Rahoitussuunnitelma #Yrittäjyys #PKLuotto #SuomenPKLuotto

 Pertti

Näytä kirjoittajan Pertti kaikki blogikirjoitukset