Yrityksen luottotiedot – miks niitä olisi hyvä miettiä? - Suomen PK-Luotto
020 765 9780 hakemus@pk-luotto.fi
yrityksen-luottotiedot_-_Suomen_PK-Luotto Kirjoittaja: Jani

Yrityksen luottotiedot – miks niitä olisi hyvä miettiä?

Yrityksen luottotiedot mietitytti tos yks päivä itteeni tai siis et mitä ne oikeestaan on ja miten ne tarkistetaan ja siis häh? Ootteko te miettiny yrityksen luottotietoja? Kaikkee sitä tuleekin ajatelleeks, mut ne olikin ihan mielenkiintosia juttuja kun niihin alko perehtyy enemmän.

 

Yrityksen luottotiedot, miks niitä miettis?

Yrityksen luottotiedot on hyvä tsekata erityisesti jos oot antamassa maksuaikaa sun asiakkaille eli siis et jos sun bisnes toimii silleen et ne asiakkaat ei maksa heti niitä tavaroita tai palveluita. Eli siis helpommin ajateltuna voi miettii et onko olemassa riskiä et ne ei maksaiskaan sun firmalle kuuluvia rahoja.

Lisäksi niitä tietoja olis hyvä tsekata aika ajoin, koska yrityksillä maksukyky vaihtelee. Voi olla et yks vuos menee ihan hyvin ja toisena vuonna sit meneekin päin prinkkalaa. Ja jos oot tsekannu noi vaan sillon kun teidän yhteistyö alko niin voi olla ettei se tilanne oo enää yhtään sama vähän ajan päästä.

Ja sit kun miettii viel vähän pidemmälle niin se et tsekkaa ne luottotiedot ja on varuillaan homman kanssa niin sehän vähentää sitten perinnän tarvetta. Perintä on meinaan aina vähän nihkeetä ainakin omasta mielestä niin on se kivempi välttää sitä mahdollisimman pitkälle.

 

Mistä niitä tietoja sitten saa?

Suomessa yrityksen luottotiedot on aika iisi saada tietoon. Siihen hommaan erikoistuneet yritykset tekee sitä ja esim siis Suomen Asiakastieto kerää tietoja. On tietty kans monta muuta firmaa, joista luottotietoja saa, mutta toi nyt on yks hyvä mistä niistä voi tsekata.

 

Yrityksen luottotiedot, mitkä jutut niihin vaikuttaa?

Luottotietoihin vaikuttaa tosi moni juttu, mutta ainakin jos alkaa miettii mitkä on tärkeitä niin se onko ollu jotain maksuhäiriöitä on tietty isoin, sit kans yrityksen koko vaikuttaa et onks iso vai pieni firma, vaikka se nyt ei automaattisesti tarkota mitään. Ja sit tietty erilaiset rekisteröinnit ja henkilöstövaihdokset. Toi on oikeestaan aika iso kokonaisuus kun sitä alkaa tsekkaa eikä yksittäinen mittari voi sanoa onks ne luottotiedot täysin kunnossa. Mut tota hommaa kannattaa todellakin funtsia!

 

#Yrityslaina #Yrittäjä #Luottotiedot #Yritys #Yrittäjyys #Maksuhäiriö #Laina #PKLuotto #SuomenPKLuottoJani pienyrittäjyys

Näytä kirjoittajan Jani kaikki blogikirjoitukset