Millainen on hyvä liikeidea? - Suomen PK-Luotto
020 765 9780 hakemus@pk-luotto.fi
Hyvä_liikeidea_-_Suomen_PK-Luotto_Oy Kirjoittaja: Jessica

Millainen on hyvä liikeidea?

Moni yrittäjäksi haluava pohtii sitä, millainen on hyvä ja toimia liikeidea – kaikki yritystoiminnan suunnittelu kun lähtee käyntiin liikeideasta. Tässä tekstissä keskityn siihen, mitkä asiat määrittävät hyvän liikeidean ja mistä sen terävöittämiseen voi saada apua.

 

Hyvä liikeidea vaatii monta asiaa kohdalleen

Tärkeintä liikeideassa on tietysti se, että joku on valmis maksamaan ideoimastasi tuotteesta tai palvelusta. Ideasta on siis oltava asiakkaille jotakin hyötyä, jotta he haluavat siitä maksaa. Liikeidean täytyykin vastata kolmeen kysymykseen: mitä myydään, kenelle ja miten? On myös huomioitava, että maailma ja ympäristömme muuttuu jatkuvasti, joten idean on oltava sopeutumiskykyinen.

Kannattaa heti kättelyssä miettiä omaa osaamistaan ja vahvuuksia. Mitä annettavaa sinulla on, mitä osaamistasi voisit myydä? Myös heti aluksi on mietittävä sitä, millainen on yrityskenttä tällä hetkellä. Millaisia trendejä on tällä hetkellä, ja mistä kuluttajat tai yritykset ovat valmiita maksamaan? Hyvän liikeidean olisi myös hyvä olla kasvavalla toimialalla, koska silloin kun markkina on suuri, on potentiaalisia asiakkaita myös paljon.

 

Onko liikeidea mielessä, mutta tarvitset sparrausapua?

Onko liikeidean raakile syntynyt ja taskussa, mutta haluat päästä eteenpäin? Suomi on nykyään hyvin yrittäjämyönteinen maa ja sparrausapua löytyy esimerkiksi uusyrityskeskuksista, opistoista tai muilta palveluntarjoajilta. Kannattaakin ehdottomasti käydä esittelemässä liikeideaa asiantuntijoille.

Liikeidean sparrauksesta saa usein varmuutta uuden yrityksen perustamiseen, ainakin jos asiantuntija on sitä mieltä, että ideassa on potentiaalia. Usein myös asiantuntijat auttavat jalostamaan ideaa eteenpäin. Lisäksi jos vain mahdollista, liikeideaa kannattaa testata potentiaalisilla asiakkailla, jotta nähdään, toimiiko se oikeasti käytännössä.

Lisäksi on oltava realisti: ei riitä, että naapurisi tai äitisi käyttäisi tuotettasi tai palveluasi. On tehtävä kattavat sekä realistiset laskelmat siitä, onko toiminnasta mahdollista tehdä kannattavaa.

Hyvä liikeidea tarvitsee lähes aina myös rahoitusta

Yrityksen alkuvaiheessa tarvitaan aina pääomaa, koska kuluja syntyy jo ennen kuin päästään ylipäätään myymään mitään. Jos säästöjä ei löydy, yrityksen alkuvaiheen menoja voi kattaa esimerkiksi pankkilainalla, Finnveran lainalla tai muiden rahoitusyhtiöiden tarjoamilla lainoilla – valikoimaa yrityslainoihin löytyy.

Suomen PK-Luotto tarjoaa 1.000 – 10.000 euroa lainaa 1 – 12 kuukauden maksuajalla pk-yrittäjien akuutteihin tarpeisiin. PK-Luotto ei sisällä minkäänlaisia yllätyksellisiä kustannuksia ja ennustamattomia yksipuolisia lainaehtojen muutoksia, joten PK-yrittäjä voi nukkua yönsä levollisesti.

 

#Yrityslaina #Yrittäjä #Liikeidea #HyväLiikeidea #Sparrausapu #Yrittäjyys #PKLuotto #SuomenPKLuottoJessica

Näytä kirjoittajan Jessica kaikki blogikirjoitukset