Blogi - Suomen PK-Luotto
020 765 9780 hakemus@pk-luotto.fi
Perusta yritys Kirjoittaja: Pertti

Perusta yritys! Vai ostaisitko jo toiminnassa olevan?

Perusta yritys, ja ala luomaan omannäköistä toimintaa! Onko muita vaihtoehtoja yrittäjyyteen?

Monella yrittäjyydestä haaveilevalla on selkeä tavoite: perustaa se oma yritys. Moni ei kuitenkaan ajattele edes sitä toista vaihtoehtoa: ostaa jo toiminnassa oleva yritys. Yrittäjäksi voi siis ruveta ilman, että keksii omaa liikeideaa. Suomessa on paljon eläköityviä ja muuten toimintaansa myyviä yrittäjiä, joten ostettavia yrityksiä löytyy.

Käy antamassa arviosi meistä!

 

Mitä hyötyä on ostaa toiminnassa oleva yritys?

Ensinnäkin toimivan yrityksen ostamisessa on se hyvä puoli, että liiketoiminnan voi aloittaa välittömästi, koska asiakkaat ovat jo olemassa. Myös konsepti on todettu toimivaksi ja yrityksellä on jo tunnettuutta. Ostavalla yrittäjällä on tilaisuus päästä kehittämään mahdollisesti jo pitkäikäistäkin ja vakaata yritystä.

Luvut puhuvat myös puolestaan: eurooppalaisten tutkimusten mukaan toimivan yrityksen ostaminen on kolme kertaa turvallisempaa kuin uuden perustaminen, todetaan YLEn haastattelussa.

Yrityksen ostaminen ei tietenkään ole riskitöntä. Yrityksen ostamiseen liittyy erilainen alkuinvestointi kuin uuden yrityksen perustamiseen ja toiminnassa olevan yrityksen ostaminen vaatii käytännössä aina lainaa. Siksi kannattaa tehdä tarkat laskelmat siitä, kuinka monta vuotta kestää siinä, että alkuinvestointi on kuitattu. Hyvänä nyrkkisääntönä pidetään, että noin 2 – 6 vuoden aikana alkuinvestoinnin pitäisi maksaa itsensä takaisin.

Yritystä ostettaessa kannattaa aina hyödyntää apua, eli konsultteja ja muita neuvojia, jotta saa realistisen kuvan kaupan riskeistä ja ostettavasta yrityksestä.


Perusta yritys, jos haluat selvitä pienemmällä paperityöllä

Uuden yrityksen perustamisessa on myös puolensa. Ei tarvitse ottaa selvää siitä, mitä ostettavassa yrityksessä on aikaisemmin tehty. Uutta perustettaessa ei tarvitse tutustua yrityksen historiaan, tilinpäätöksiin ja muuhun paperityöhön ja aloittava yrittäjä pääsee luomaan omannäköistään toimintaa alusta asti. Myös alkuinvestointi on huomattavasti pienempi.

Miinuspuolena on tietysti se, että aloittavalla yrityksellä kestää aina aikaa saada nimeä ja löytää asiakaskunta. Lisäksi tietysti siinä tilanteessa kannattaa perustaa kokonaan uusi yritys, jos liikeidea on niin uniikki, ettei potentiaalisia ostettavia yrityksiä edes ole.

 

Lainaa yritystoimintaan sekä uudelle että vanhalle yritykselle

Liiketoiminnan kasvumahdollisuuteen tai ennallaan säilymisen turvaamiseksi on toisinaan tehtävä nopeita liikkeitä. PK-Luotto tarjoaa lainaa sekä uusille yrityksille että jo pidempään toiminnassa olleille yrityksille. Suomen PK-luotto tarjoaa lainaa 1.000 – 10.000 euron arvosta. Lue lisää www.pk-luotto.fi.

Käy antamassa arviosi meistä!

#Yrityslaina #Yrittäjä #PerustaYritys #OstaYritys #Yrittäjyys #PKLuotto #SuomenPKLuotto