020 765 9780 hakemus@pk-luotto.fi
Yrityslaina_-_Suomen_PK-Luotto_Oy Kirjoittaja: Marita

Yrityslaina yrityksen alkuvaiheessa

Yrityslaina olisi todella tarpeen monelle aivan yrityksen alkuvaiheessa, sillä silloin jos joskus sitä lainaa tarvitaan. Mutta voiko vasta perustettu yritys saada lainaa? Ja onko laina suhteettoman kallista? Näiden asioiden kanssa pähkäilee moni, joten ajattelin kirjoittaa omia kokemuksiani ja näkemyksiäni aiheesta. Oletko sinä pohtinut asiaa tai onko se ollut ajankohtainen?

 

Ideaalimaailmassa jokaisella alkavalla yrityksellä olisi lottovoitto

Yritystä perustaessa yrittäjällä ideaalitilanteessa olisi tietysti hirmuinen määrä rahaa, ehkäpä joku lottovoiton tyyppinen takataskussa ja maailma avoin. Harvoin kuitenkaan tämä ideaalimaailma on todellisuutta ja yrityksen alkutaipaleella sitä rahaa ei tulvi ovista ja ikkunoista. Ensin pitää saada yritys pystyyn ja jollain tavalla pyörimään ja sitä seuraa vasta sitten ne asiakkaat. Eli harvemmin tilanne on sellainen, että niitä asiakkaitakaan olisi aivan hirmuista määrää ennen perustamisvaihetta. Yrittäjällä kuitenkin alkuvaiheessa usko ja motivaatio on korkealla ja alkuinvestoinnit täytyy tehdä. Näinpä ulkopuoliselle rahalle on usein tarvetta.

 

Yrityslaina – voiko vasta perustettu yritys hakea sitä?

Yrityslaina tosiaan olisi tarpeen, mutta onko sitä mahdollista saada? No toki on! Monet yrityslainaa tarjoavat tahot antavat lainaa mielellään myös alkaville yrittäjille, sillä hekin tietävät, että yritykset tarvitsevat rahaa alkuvaiheessa investointeihin ja pienempiin summiin, joita nyt vain kuluu siinä yrityksen alkuvaiheessa. Näinpä yrityslaina tulee tarpeeseen.

 

Maltillisellakin lainasummalla suuri vaikutus

Laina voi olla isompi tai pienempi yrityksen liiketoiminnasta ja tavoitteista riippuen. Jos yritys ei sido pääomaa aivan liikaa voi päästä kevyemmälläkin ratkaisulla liikkeelle. Usein maltillinenkin, noin 1.000 – 10.000 euron laina voi auttaa yritystä huimasti alkuvaiheessa. Harvemmin sitä se suurempaa tarvitsee, ellei tietysti tarvitse valtavia koneita ja halleja, mutta ne nyt ovat aivan poikkeuksia. Useimmiten siis sillä 10 000 eurolla pääsee hyvin liikkeelle. Ja maksuaikakin pysyy kohtuullisena ja samoin lainan kulut, kun lainan määrä on järkevä.

Maltillinen laina auttaa usein yrittäjää keskittymään olennaiseen, kun jokaista lanttia siellä pankkitilillä ei tarvitse laskea vaan energian voi laittaa liiketoiminnan pystyttämiseen ja kehittämiseen. Siispä laina on todella hyväkin ottaa siinä alkuvaiheessa, jos omia säästöjä ei vielä ole. Muista kuitenkin katsoa, että ymmärrät täysin mihin sitoudut ja että näet kaikki maksuerät ja menot ennakkoon. Näin säästyt myöhemmin yllätyksiltä lainan kanssa.

 

#Yrityslaina #Yrittäjä #YrityslainaAlussa #Alkuvaihe #MaltillinenYrityslaina #Yrittäjyys #PKLuotto #SuomenPKLuotto